Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mała przystawka szparagowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

obrane i ugotowane szparagi 12 sztuk
szynka gotowana 10 dkg
jabłko 1/2 sztuki
sałata kilka listów
sok z cytryny
sól szczypta
majonez 4 łyżki
śmietana 1 łyżka
przecier pomidorowy 1/2 łyżeczki
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Mała przystawka szparagowa

Szparagi pokroić na małe kawałeczki. Szynkę pokroić w kostkę. Jabłko zetrzeć na grubej tarce. Małe, płaskie salaterki wyłożyć listkami sałaty. Na listkach ułożyć kawałeczki szparagów, odkładając łebki na bok. Szparagi lekko skropić sokiem z cytryny i ewentualnie oprószyć odrobiną soli. Na szparagi położyć szynkę wymieszaną uprzednio z jabłkiem. Majonez wymieszać z łyżką śmietanki i dodać przecier pomidorowy. Polać nim ułożone w salaterkach szparagi i każdą porcję posypać odrobiną posiekanej natki z pietruszki oraz przyozdobić łebkami od szparagów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 08.01.2012 17:19
ciekawy pomysł
Iwona51
Iwona51 14.08.2011 12:08
super
RenataZ-et 25.10.2010 19:28
Lubię szparagi i Twój pomysł na to danie bardzo mi sie podoba!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak