Sposób przygotowania

Szparagi pokroić na małe kawałeczki. Szynkę pokroić w kostkę. Jabłko zetrzeć na grubej tarce. Małe, płaskie salaterki wyłożyć listkami sałaty. Na listkach ułożyć kawałeczki szparagów, odkładając łebki na bok. Szparagi lekko skropić sokiem z cytryny i ewentualnie oprószyć odrobiną soli. Na szparagi położyć szynkę wymieszaną uprzednio z jabłkiem. Majonez wymieszać z łyżką śmietanki i dodać przecier pomidorowy. Polać nim ułożone w salaterkach szparagi i każdą porcję posypać odrobiną posiekanej natki z pietruszki oraz przyozdobić łebkami od szparagów.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Lubię szparagi i Twój pomysł na to danie bardzo mi sie podoba!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    ciekawy pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !