Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gołąbki jarosza

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 1 szkl
groszek 1 puszka
kapusta 1 szt
cebula 1 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna
sól

Przepis i sposób przygotowania na: gołąbki jarosza

Kapustę po wykrojeniu głąba, włożyć do lekko osolonego wrzątku, gotować na małym ogniu, stopniowo oddzielając pojedyncze zewnętrzne liście. Ryż ugotować na sypko w lekko osolonej wodzie. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zarumienić na oleju. Groszek osączyć. Ryż wymieszać z cebulą i groszkiem, doprawić kucharkiem. Dno wysokiego garnka wyłożyć kilkoma liśćmi kapusty. Na liście kapusty nałożyć farsz i zawinąć, gołąbki układać warstwami, przykrywać liśćmi kapusty i zalać wodą, gotować pod przykryciem na małym ogniu przez około 45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 25.11.2010 02:33
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak