Sposób przygotowania

Kapustę po wykrojeniu głąba, włożyć do lekko osolonego wrzątku, gotować na małym ogniu, stopniowo oddzielając pojedyncze zewnętrzne liście. Ryż ugotować na sypko w lekko osolonej wodzie. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zarumienić na oleju. Groszek osączyć. Ryż wymieszać z cebulą i groszkiem, doprawić kucharkiem. Dno wysokiego garnka wyłożyć kilkoma liśćmi kapusty. Na liście kapusty nałożyć farsz i zawinąć, gołąbki układać warstwami, przykrywać liśćmi kapusty i zalać wodą, gotować pod przykryciem na małym ogniu przez około 45 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !