Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pampuszki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 12 sztuk
jajko 1 sztuka
mąka 1/2 szklanki
sól do smaku
śmietana do polania
masło 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pampuszki

Ziemniaki umyć, ugotować w łupinach i ostudzić. Obrać, zmielić. Dodać mąkę, jajko, sól, zagnieść ciasto i rozwałkować. Pokroić w romby i smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Podawać ze śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna138 28.05.2011 21:52
super
RenataZ-et 25.10.2010 19:27
Musi ciekawie wyglądać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak