Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierścienie z mintaja

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety z mintaja 6 szt
mrożony szpinak 45 dag
masło 3 dag
cebula 1 szt
seler naciowy 2 szt
bulion warzywny 1/2 szkl
cytryna 1 szt
koperek
grzanki 6 dag pszenne

Przepis i sposób przygotowania na: pierścienie z mintaja

Cebulę obrać i posiekać. Seler i paprykę drobno posiekać. Filety umyć i przekroić wzdłuż na pół, cytrynę pokroić w ćwiartki. Cebulę, seler i paprykę udusić na maśle, dopóki nie zmiękną, przełożyć do miski. Na patelnię wsypać grzanki, wlać bulion i wymieszać. Filety zwinąć w pierścienie i spiąć wykałaczkami, nadziać warzywami. Na patelni położyć szpinak, ułożyć pierścienie i dusić, aż ryba będzie miękka, danie udekorować koperkiem i cytryną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 25.11.2010 02:33
musze sprobować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak