Sposób przygotowania

Zetrzeć na grubych oczkach: buraki, marchewkę, pietruszkę oraz selera. Ziemniaki obrać i pokroić w drobną kostkę, a fasolę na mniejsze kawałki. Cebulę, pora i kapustę włoską drobno posiekać. Wszystkie jarzyny zalać wodą (ilość w miarę dowolna, zależy czy wolimy bardziej gęste zupy czy „wodzianki”) i gotować. Gdy warzywa staną się już miękkie dodać masło, sól, pieprz, przecier pomidorowy, sok z cytryny i odrobinę cukru. Śmietanę można dodać już na talerzu, żeby się nie zważyła. Posypać (albo nie) koperkiem i gotowe

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    też lubię
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !