Sposób przygotowania

Część ziemniaków ok.1/3 przeznaczonych na pyzy ugotować ostudzić i zemleć.Resztę ziemniaków obrać i zetrzeć na tartce.Miazgę odcisnąć z soku,dodać mąkę ziemniaczaną.Następnie dodać trochę maki ziemniaczanej i ugotowane ziemniaki, mąkę przenną.Ciasto wyrobić uformować kule,nadziewać kawałkami kiełbasy,układać na stolnicy posypanej mąką.Zagotować wodę ze solą do wrzątku wkładać pyzy,aby swobodnie pływały.Gotować ok 5 minut od zagotowania.Gotowe pyzy odcedzić,podawać polane słoniną można podawać także ze surówką

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !