Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyzy faszerowane kiełbasą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 2000g 2000g
mąka pszenna 120g 120g
kiełbasa 300g 300g
słonina 80g 80g
sól, pieprz do smaku do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pyzy faszerowane kiełbasą

Część ziemniaków ok.1/3 przeznaczonych na pyzy ugotować ostudzić i zemleć.Resztę ziemniaków obrać i zetrzeć na tartce.Miazgę odcisnąć z soku,dodać mąkę ziemniaczaną.Następnie dodać trochę maki ziemniaczanej i ugotowane ziemniaki, mąkę przenną.Ciasto wyrobić uformować kule,nadziewać kawałkami kiełbasy,układać na stolnicy posypanej mąką.Zagotować wodę ze solą do wrzątku wkładać pyzy,aby swobodnie pływały.Gotować ok 5 minut od zagotowania.Gotowe pyzy odcedzić,podawać polane słoniną można podawać także ze surówką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bernadetta2 21.03.2011 09:48
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak