Sposób przygotowania

-Po umyciu ziemniaków ugotowac w
skórkach,wystudzic,obrac.
Przecisnąc przez praskę.Dodac mleko,jajka,mąkę,sól i odrobinę
gałki muszkatołowej,wymieszac.
Na niewielkiej patelni ze stopionym
tłuszczem smazyc z obu stron niezbyt
cienkie naleśniki.
Zwinąc i podawac z sosem pomidorowym,
duszonymi grzybami lub sosem grzybowym i surówką..

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    bardzo smaczne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    mysza666

    Jeszcze tego nie widziałam...może spróbuję:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pacia

    czy to ciasto jest lejące?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !