Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miodowe bakłażany z rusztu

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwa 8 łyżek
miód 2 łyżki
bazylia świeża
bakłażan

Przepis i sposób przygotowania na: Miodowe bakłażany z rusztu

Bakłażany pokroić na plastry szerokości 1 cm, posolić, odstawić na godzinę. Po tym czasie opłukać i wysuszyć papierowym ręcznikiem. Wycisnąć sok z cytryny, połączyć z miodem, pieprzem i solą. Szybko mieszając dodać oliwę. Posmarować plastry z obu stron właśnie przygotowaną marynatą, opiekać na grillu, bądź teflonowej patelni z obu stron. Do pozostałej marynaty dodać posiekaną bazylię. Po upieczeniu bakłażanów zanurzać je w sosie. Podawać z bagietką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Miki 26.04.2012 07:31
mniam
Magdalena80 18.09.2011 21:21
brzmi zachęcająco
Edyta31 06.09.2011 00:35
w miodzie jeszcze nie próbowałam, ciekawe
Olaa 08.05.2011 22:12
smaczne
Krystyna32 16.03.2011 06:46
super
magical66 20.01.2011 19:56
fajny przepis
eli82 30.12.2010 10:57
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak