Sposób przygotowania

Bakłażany pokroić na plastry szerokości 1 cm, posolić, odstawić na godzinę. Po tym czasie opłukać i wysuszyć papierowym ręcznikiem. Wycisnąć sok z cytryny, połączyć z miodem, pieprzem i solą. Szybko mieszając dodać oliwę. Posmarować plastry z obu stron właśnie przygotowaną marynatą, opiekać na grillu, bądź teflonowej patelni z obu stron. Do pozostałej marynaty dodać posiekaną bazylię. Po upieczeniu bakłażanów zanurzać je w sosie. Podawać z bagietką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    eli82

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    magical66

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Edyta31

    w miodzie jeszcze nie próbowałam, ciekawe
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    brzmi zachęcająco
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Miki

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !