Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 1kg
przyprawa kucharek
sól, pieprz
cebula 2
masło 2łyżki
kostka drobiowa 1

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka

Żeberka porcjuję , myję . Każdą porcję nacieram przyprawami i smażę na maśle z pokrojoną cebulką. Gdy już się troszkę podsmaży na patelni i poddusi, puści cały smaczek to wrzucam do litrowego wywaru z kostki razem z tym sosem na patelni razem z cebulką. Również dodaje przyprawy , listka , sól, pieprz. I gotujemy do miękkości. Na koniec zagęszczamy wodą z mąką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malgorzata549 13.02.2014 13:42
dobreńkie ))
babcia
babcia 02.03.2012 11:06
obiad rewelacja
Wiesława1 06.02.2012 16:47
lubię żeberka
gosia561 27.09.2011 13:40
super sosik wychodzi
ronald88 20.09.2011 11:53
super
ElizaT 26.01.2011 10:23
pewnie smacznie
Kate131 23.10.2010 08:02
apetyczne
Natalia/tubisiek 22.10.2010 17:58
zgadzam się, że pyszny! :)
Margo1 22.10.2010 17:28
Pyszny obiad i smaczny
Margo1 22.10.2010 17:28
Pyszny obiad i smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak