Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w cieście piwnym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba
piwo 1/2 szklanki
mąka 15 dag
jajko 1
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w cieście piwnym

Filety skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem, pozostawić pod przykryciem na okołó 15 minut. Jajko wymieszać z 15 dag mąki i piwem. Filety pokroić na małe kawałki. Obtoczyć je najpierw w samej mące, a następnie w cieście piwnym. Rybę usmażyć na gorącym oleju z obu stron na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 21.04.2011 15:22
Muszę spróbować :)
PaniMISIOWA 19.02.2011 08:34
ale apetyczna!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak