Sposób przygotowania

CIASTO :
Mąke wsypujemy do miski i doprawiamy. Dodajemy masło, żółtko i mieszamy. Dolewamy 3 łyżki zimnej wody i wyrabiamy ciasto.
Ciasto zawijamy w folię i wstawiamy do lodówki na 30 minut.
Po tym czasie rozwałkowujemy je i wykładamy na wysmarowane oliwką tartaletki.
Zapiekamy 15 minut samo ciasto w 180 C .

FARSZ:
Dorsza doprawiamy i pieczemy w piekarniku. po ostudzeniu rozdrabniamy rybę, dodajemy odsączone krewetki. Doprawiamy do smaku. Dodajemy twarożek śmietankowy i odrobinę śmietany, aby farsz nie był za suchy.
Nakładamy na podpieczone ciasto i pieczemy kolejne 30 minut.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Anita21

    świetne
  • 0
    original
    Opublikowano

    bernika

    świetne, z dorszem inspirujace.
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    fajne
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    mmmmmm, pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Baska Kaska

    ale pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agiatis

    Bardzo apetyczne i zdrowe:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    dziękuję :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Koper

    fajna kombinacja, nawet bardzo fajna :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !