Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tartaletki z doreszem i krewetkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

krewetki norweskie w zalewie 1 opakowanie
mąka 200 g
masło 100 g
jajko 1 szt
śmietana 12% 1/4 szklanki
sól
pieprz
oliwa
natka pietruszki
dorsz 1 szt
twarożek 2 (śmietankowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Tartaletki z doreszem i krewetkami

CIASTO :
Mąke wsypujemy do miski i doprawiamy. Dodajemy masło, żółtko i mieszamy. Dolewamy 3 łyżki zimnej wody i wyrabiamy ciasto.
Ciasto zawijamy w folię i wstawiamy do lodówki na 30 minut.
Po tym czasie rozwałkowujemy je i wykładamy na wysmarowane oliwką tartaletki.
Zapiekamy 15 minut samo ciasto w 180 C .

FARSZ:
Dorsza doprawiamy i pieczemy w piekarniku. po ostudzeniu rozdrabniamy rybę, dodajemy odsączone krewetki. Doprawiamy do smaku. Dodajemy twarożek śmietankowy i odrobinę śmietany, aby farsz nie był za suchy.
Nakładamy na podpieczone ciasto i pieczemy kolejne 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Koper 01.12.2011 23:15
fajna kombinacja, nawet bardzo fajna :)
Jolanta40 15.08.2011 11:35
dziękuję :)
Agiatis 15.08.2011 10:52
Bardzo apetyczne i zdrowe:)
Baska Kaska 09.08.2011 08:15
ale pycha
agnieszka189 09.05.2011 15:57
mmmmmm, pycha
ZEWA 16.04.2011 14:53
fajne
ZEWA 16.04.2011 14:53
fajne
bernika 01.11.2010 21:01
świetne, z dorszem inspirujace.
Anita21 24.10.2010 11:06
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak