Sposób przygotowania

Mięso mielone doprawić i wbić do środka jajko. Dokładnie wymieszać. Formować pacami zgrabne kuleczki i zarumienić na patelni z wszystkich stron. Zrobić sos pieczarkowy:
Pieczarki udusić z cebulą, łyżkę mąki rozpuścić ze szklanka zimnej wody i wlać do uduszonych pieczarek wymieszać dodać sól pieprz do smaku, pod koniec dodać 3 łyżki śmietany i zagotować. Pulpeciki wrzucić do sosu i chwilę razem poddusić. Podawać z ziemniakami i ryżem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !