Sposób przygotowania

Drożdże wymieszać z 2 łyżkami cukru,odrobiną maki,letnim mlekiem. Rozczyn przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia. Masło roztopić i schłodzić. Twaróg wymieszać z jajkami,budyniem w proszku, łyżeczką skórki cytrynowej,szczyptą soli, 150 g cukru i 60 g masła.Dodać opłukane rodzynki. Z rozczynu,reszty mąki,40 g masła,szczypty soli,wyrobić gładkie ciasto i rozwałkować je na oprószonej mąką stolnicy. Formę tortową o średnicy 24 cm wysmarować tłuszczem i ułożyć na niej ciasto. Na wierzchu rozprowadzić warstwę masy twarogowej. Sernik przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia. Piec w rozgrzanym piekarniku,po 10 minutach zmniejszyć temperaturę. Piec jeszcze przez około 25 minut.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !