Sposób przygotowania

Śliwki namoczyć na noc w niewielkiej ilości wody, rano przełożyć do płaskiego rondla, podlać odrobiną wody i dusić, aż całkowicie się rozkleją. Dodać cukier, orzechy, skórkę pomarańczową i sok z cytryny. Masę śliwkową rozsmarować grubą warstwą na waflu, przykryć dwoma waflami, kładąc jeden na drugim i na nich znowu rozsmarować warstwę masy. Przykryć czwartym waflem, położyć deskę i obciążyć ją ciężarkiem. Odstawić na noc w chłodne miejsce. Gotowe wafle pokroić na małe kwadraciki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Mniammm, fajny deser
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !