Sposób przygotowania

herbatę zalać 1 l wrzącej wody i odstawić na 2 minuty do zaparzenia. Herbatę przelać do oddzielnego naczynia,wymieszać z cukrem,naczynie włożyć do zimnej wody. Brzoskwinie zblanszować,obrać ze skórki,przekroić na pół,usunąć pestki i pokroić na małe kawałki Z opłukanych truskawek i wiśni usunąć szypułki,wiśnie wydrylować. Owoce,sok z cytrusów i schłodzoną herbatę wymieszać i schłodzić. Schłodzić też wina. Do mieszanki soku, owoców i herbaty dodać czerwone wino. Poncz doprawić do smaku i podawać w ozdobnym naczyniu,a z winem musującym wymieszać dopiero po podaniu na stół.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !