Sposób przygotowania

Mięso kroimy w plastry i rozbijamy. Takie zrazy można zrobić też z karkówki. Przyprawiamy, na każdy kładziemy plaster wędzonego boczku, kiszonego ogórka i cebuli, zawijamy. Kładziemy na rozgrzany olej złączeniem do dołu- nie rozpadną się. Obsmażamy na rumiano z każdej strony, podlewamy wodą lub bulionem, dodajemy suszone grzybki i dusimy do miękkości. Najlepiej smakują z kaszą gryczaną.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    izapozdro

    uwielbiam zrazy
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    4muffins

    pyszny obiad :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Danie przypomina tradycyjną śląską roladę. Z tym, że tę otatnią smaruje się jeszcze musztardą przed nałożeniem składników nadzienia, a po zwinięciu owija bawełnianym sznureczkiem, zdejmowanym po smażeniu. Obowiązkowo podaje się ją z kluskami śląskimi i \"modrą\" kapustą.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    smakowicie wygląda:) mniam mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    pyszotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    świetne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !