Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy zawijane z boczkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pól kilo wołowiny
cztery plastry boczku wędzoneg
cztery plastry kiszonego ogórk
cztery plastry cebuli
majeranek
sól, pieprz do smaku
kilka suszonych grzybów

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy zawijane z boczkiem

Mięso kroimy w plastry i rozbijamy. Takie zrazy można zrobić też z karkówki. Przyprawiamy, na każdy kładziemy plaster wędzonego boczku, kiszonego ogórka i cebuli, zawijamy. Kładziemy na rozgrzany olej złączeniem do dołu- nie rozpadną się. Obsmażamy na rumiano z każdej strony, podlewamy wodą lub bulionem, dodajemy suszone grzybki i dusimy do miękkości. Najlepiej smakują z kaszą gryczaną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 15.03.2012 19:45
świetne
Andzia1977
Andzia1977 09.11.2011 20:34
pyszotka
Edyta38 04.02.2011 19:19
smakowicie wygląda:) mniam mniam
Joanna108
Joanna108 17.11.2010 08:40
Danie przypomina tradycyjną śląską roladę. Z tym, że tę otatnią smaruje się jeszcze musztardą przed nałożeniem składników nadzienia, a po zwinięciu owija bawełnianym sznureczkiem, zdejmowanym po smażeniu. Obowiązkowo podaje się ją z kluskami śląskimi i \"modrą\" kapustą.
4muffins 09.11.2010 22:26
pyszny obiad :)
izapozdro 31.10.2010 21:06
uwielbiam zrazy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak