Sposób przygotowania

Kabaczek obrać, przekroić na pół, usunąć pestki i pokroić w niezbyt grubą kostkę. Grzyby oczyścić, pokroić w paski, cebulę obrać i poszatkować. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w ósemki. Rozgrzać na patelni olej, wrzucić cebulę, podsmażyć, dodać grzyby oraz pomidory i razem dusić. Oddzielnie, w małej ilości wody ugotować kabaczki. Dodać cebulę wraz z grzybami i pomidorami, dodać śmietanę wymieszaną z mąką i zagotować. Doprawić do smaku pieprzem i solą. Posypać matką pietruszki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Będzie dobre i do ziemniaczków i do chlebusia!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !