Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kaczka faszerowana

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kaczka 1 sztuka
jabłka 3-5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: kaczka faszerowana

Kaczkę umyć,osuszyć ręcznikiem papierowym.Natrzeć solą,świeżo zmielonym,czarnym pieprzem oraz majerankiem.Zostawić w lodówce do następnego dnia.Na drugi dzień umieścić kaczkę w brytfance.Nafaszerować umytymi,pokrojonymi w ćwiartki lub ósemki jabłkami,z których wcześniej należy usunąć gniazda nasienne.Jabłek nie obierać ze skórki.Podlać bardzo niewielką ilością wody,wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ( w zależności jaką dużą mamy kaczusię ) około 2 godzin,aż będzie miękka,często podlewając wytapiającym się tłuszczykiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak