Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół mocno mięsny

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porcja rosołowa 3
marchewki 5 sztuk
makaron nitki 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół mocno mięsny

Porcje rosołowe lub inne drobiowe mięso z kością zalewamy wodą, wrzucamy marchewki. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie oraz kostki rosołowe i gotujemy pod przykryciem ok 40 min. Przelewamy rosół przez sito pozbywając się kości oraz marchewki, wrzucamy makaron i gotujemy do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 25.10.2012 22:22
super uwielbiam
ben-ka 22.07.2012 00:13
rosołek to ja bardzo lubię.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak