Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mrynowane cytryny

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cytryna 6 sztuk
sól niejodowana 1 łyżka
wrzątek

Przepis i sposób przygotowania na: Mrynowane cytryny

Cytryny sparzyć, pokroić każdą na 8 części, poukładać ciasno w słoiku, zasypać solą, zalać wrzątkiem i zakręcić słoik. Marynata jest gotowa po miesiącu. Najlepiej komponuje się z mięsami, warto pamiętać aby po wyjęciu ze słoika cytryny na pół godziny zamoczyć w zimnej wodzie - mogą okazać się za słone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anisia182 02.09.2011 15:14
ciekawe rzeczywiscie:)
kriso 30.08.2011 14:25
ciekawy przepis
kriso 30.08.2011 14:25
ciekawy przepis
agogo2 01.07.2011 22:07
super
agogo2 01.07.2011 22:06
super
matii6 01.07.2011 20:07
ciekawe czy to jest dobre,,
ajres 11.06.2011 10:31
polecam
ajres 11.06.2011 10:31
polecam
Olaa 08.05.2011 22:12
ciekawe
daria899 12.04.2011 01:22
ciekawy pomysł
jogobella231
jogobella231 20.03.2011 17:18
super
alaaa 02.03.2011 14:04
ciekawe
basia70 27.02.2011 20:44
ciekawe
kuklik 23.01.2011 11:25
ciekawe
Tahitha 10.01.2011 10:16
Fajny przepis :)
krzyniu1984 09.01.2011 15:23
super!
Katarzyna/kate1980 09.01.2011 15:15
super
annagebalska 08.01.2011 09:40
mniam
jolaxa1 06.12.2010 14:12
mmmm
aginaa 05.12.2010 10:58
musze wyprobowac ten przepis
anna186 27.11.2010 14:36
super pomysl
Magda60 08.11.2010 13:16
polecam
aga130982 06.11.2010 09:29
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak