Sposób przygotowania

Cisto dzielimy na tzw.: suche i mokre skladniki.
1. Suche składniki: Z mąka mieszamy cukier puder, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cukier wanilinowy i kilka łyżeczek cukierków dekoracyjnych. (ale część zostawiamy)

2. Mokre składniki:Do miski wlewamy mleko, olej, jajko i wszystko miksujemy. Następnie przelewamy do suchych składników i delikatnie mieszamy (nie miksujemy). Nie przerażać się grudkami, bo to dobrze jak muffinki je mają.
Potem już tylko nałożyć w foremek, posypać cukierkami dekoracyjnymi i piec. Piekarnik ustawiamy na 200 stopni C, pieczemy około 20 minut.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !