Sposób przygotowania

Przepis na około 5 słoiczków : Rydze, czyścimy myjemy i większe przecinamy na ćwiartki. Gotujemy w lekko osolonej wodzie około 10 min. Następnie grzyby przecedzamy i układamy do słoiczków. Dodajemy po kilka ziaren pieprzu i 3 listki ziela angielskiego. Następnie przygotowujemy zalewę : 2 szklanki wody, 0,5 łyżeczki soli, 0,5 szklanki cukru zagotowujemy dodajemy pokrojoną w krążki cebulę. Gotujemy około 10 min. Wyłączamy i gdy nam chwilkę wystygnie dodajemy 0,5 szklanki octu 10 % i dokładnie mieszamy. Ciepłą zalewę wlewamy do słoików a na górę dajemy cebulkę z zalewy. Słoik od razu zamykamy. Pasteryzować około 30 min.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !