Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z nadzieniem gruszkowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

nutella
gruszki 2 szt
galaretka 1 szt. diamentowa
deser 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z nadzieniem gruszkowym

Babeczki smarujemy od wewnątrz cieniutko nutellą (dno i ścianki). Galaretkę rozpuszczamy w 350 ml gorącej wody i zostawiamy do ostygnięcia. Gruszki obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy do nich ostudzoną, ale nie zastygłą galaretkę. Miksujemy. Wstawiamy do lodówki, żeby trochę stężało i było gęstsze. Masa nie może zastygnąć. Kiedy trochę zgęstnieje, nakładamy łyżeczką do wysmarowanych nutellą babeczek. Wstawiamy do lodówki do stężenia. Na koniec posypujemy wiórkami tartej czekolady. Resztę masy możemy wlać do pucharka i zjeść osobno, bo zawsze zostaje. Wyszło mi 20 babeczek (całe opakowanie, pomijając te, które się połamały przed przygotowaniem deseru).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 12.10.2013 00:23
CIEKAWY POMYSŁ
aleksa123 27.09.2011 20:11
EKSTRA
anoosia 27.05.2011 11:28
wyglądają slicznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak