Sposób przygotowania

Babeczki smarujemy od wewnątrz cieniutko nutellą (dno i ścianki). Galaretkę rozpuszczamy w 350 ml gorącej wody i zostawiamy do ostygnięcia. Gruszki obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy do nich ostudzoną, ale nie zastygłą galaretkę. Miksujemy. Wstawiamy do lodówki, żeby trochę stężało i było gęstsze. Masa nie może zastygnąć. Kiedy trochę zgęstnieje, nakładamy łyżeczką do wysmarowanych nutellą babeczek. Wstawiamy do lodówki do stężenia. Na koniec posypujemy wiórkami tartej czekolady. Resztę masy możemy wlać do pucharka i zjeść osobno, bo zawsze zostaje. Wyszło mi 20 babeczek (całe opakowanie, pomijając te, które się połamały przed przygotowaniem deseru).

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    anoosia

    wyglądają slicznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    aleksa123

    EKSTRA
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    CIEKAWY POMYSŁ

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !