Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos paprykowy na zimę

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka 3 kg
cebula 1 kg
cukier 1 szkl
olej 1 szkl
ocet 1 szkl
keczup pikantny 1 litr
sól 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos paprykowy na zimę

Paprykę pokroić w cienkie paseczki, cebulę pokroić w kostkę, osolic i zostawić na 2 godziny.Następnie odcisnąć paprykę i cebulę z soku, wsypać do garnka i dodać resztę składników.Wymieszać i gotować ok 30 min by papryka była miękka.Gorące wkładać do słoików, zakręcić i postawić do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 21.07.2012 15:39
Robię podobny, jednak troszkę składnikami się różni - w zimie jak znalazł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak