Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki z ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki 3-4 szt
ryż 2 woreczki
pieczarki 30 dkg
ser żółty 20 dkg
jajko 2 szt
cebula biała 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki z ryżem

Ryż ugotować w osolonej wodzie i ostudzić. Pieczarki i cebulkę drobno pokroić i podsmażyć. Parówki drobniutko pokroić. Ser żółty zetrzeć na tarce warzywnej. Wszystko razem wymieszać, dodać 1 jajko i przyprawy. Formować kulki, obtaczać w rozmąconym jajku i bułce tartej. Piec z każdej strony. Można podawać z sosem pomidorowym lub pieczarkowym i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 03.06.2011 02:43
ciekawy pomysł
Tika4444 14.12.2010 07:38
faktycznie, ciekawy przepis
MAŁGORZATA108 22.10.2010 16:43
Interesujący przepis, podoba mi się.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak