Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek z jajkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zakwas 0,5 litra
pietruszka 1
cebula 1
marchewka 1
mąka 1 Łyżka
kiełbasa 20 dkg
olej 1 łyżka
jajko 6 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek z jajkiem

Marchewkę i pietruszkę obrać, umyć, zalać wodą i gotować 10 min, dalej dodać zakwas, majeranek i pół opieczonej cebuli, gotować 15 min, przyprawić i zaprawić zaprawą z mąki i wody. 1/2 cebuli posiekać i przesmażyć razem z pokrojoną w kostkę kiełbasą. Dodać do żurku pod koniec gotowania. Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić. Żurek rozlać do talerzy, posypać posiekaną natką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rakow2
rakow2 31.12.2011 19:43
bardzo dobry
Anna138 10.11.2011 19:43
uwielbiam
olivka 01.08.2011 08:40
mój syn uwielbia żurek
Magda60 18.06.2011 18:49
smaczne
magdalea 12.06.2011 12:21
swietny
ajres 08.05.2011 18:35
pyszne
agogo2 10.04.2011 22:16
rewekacja
kanu83 25.01.2011 18:12
Przepyszny
IlonaAlbertos 24.01.2011 13:21
Uwielbiam żurek :)
bami 07.01.2011 18:50
eh ten żurek ... :)
Iwona51
Iwona51 27.12.2010 16:00
smaczny obiadek
Margo1 18.09.2010 10:58
lubię
Mysiunia 15.09.2010 10:30
lubie taki, zwłaszcza jak jest bardzo kwasny:)
noculos 24.06.2010 21:57
tradycyjna zupa, bardzo dobry smak
lucyna15
lucyna15 20.05.2010 11:25
proste i smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak