Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bagietka czosnkowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bagietka 1-2szt
masło 8 łyzeczek
czosnek 2 ząbki
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat łyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Bagietka czosnkowa

Masło utrzeć z przeciśnietym przez praskę czosnkiem. Dodac zioła np natkę. Ja dałam łyzeczke czosnku niedzwiedziego. Bagietkę ponacinać w 7-8 miejscach ale uwaząc zeby nie przeciąć bułki do końca. W każde nacięcie nozem wsmarowac masło czosnkowe. Z wierzchu posypać drobno startym serem (ja uzyłam tartego typu parmezan i posypałam jeszcze czosnkiem niedzwiedzim). Zapiekać w 200st w piekarniku ok. 8-10 minut aż wierzch się zarumieni. Kolacja lepsza niz z biedronki:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 10.04.2016 13:57
zaraz będę jeść taką :)
eli_555 14.12.2011 09:43
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak