Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół po chińsku

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół z kurczaka 1i 1/2l
marchewka 1
grzyby mun 2-3 kapelusze
natka pietruszki łyzka
imbir starty łyzeczka
pieczony kurczak 10 dag
sezam łyzeczka
olej sezamowy łyżka
sos sojowy łyżka
sos chili łyzeczka
makaron sojowy 1/2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół po chińsku

Ugotwoać rozól na kurczaku i warzywach tak jak zwykle ale nei przyprawiac za mocno. Wyjac marchewke ktora bedzie nam potrzebna. Do czystego przecedzonego rosołu dodac imbir, sos sojowy i olej sezamowy i sos chilli. Grzyby mun zalać wrżatkiem na 5 minut, potem zagotowac ok 10 minut. Wyjac pokroic w cienkie paski. Dodac do zupy. Makaron suchy wrzucic do zupy. Gaz wyłaczyc makoran ma w niej sam napeczniec. Marchewke pokroic w plasterki i dodac do zupy. Wsypac natke. Kurczaka pokroic w paski. Na talerz wyłożyc porcje zupy, na gore dodac kawałki kurczaka i talerz posypac ziarnami sezamu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 01.09.2011 08:53
mniam !!!
bami 20.04.2011 20:58
Brzmi niezwykle interesująco :)
Kate131 07.12.2010 18:35
ciekawy ten rosół

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak