Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

\"Kociołek\" rybny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 35 dkg
przecier pomidorowy 250 ml
papryka 2 szt
marchew 1-2 szt
pietruszka 1 szt
cebula 1 szt
por (biała część)
pasta paprykowa 2 łyżki
sos rybny 2-3 łyżki
sól, pieprz, ostra papryka

Przepis i sposób przygotowania na: \"Kociołek\" rybny

Do garnka wlać około 6 szklanek wody, zagotować. Warzywa (poza papryką) umyć, obrać i pokroić, dodać do wody. Paprykę opiec nad palnikiem tak aby skórka sczerniała na jak największej powierzchni, następnie gorącą włożyć do foliowego woreczka i szczelnie zamknąć na 10 minut. Po tym czasie oczyścić paprykę nożem i usunąć gniazdo nasienne, dodać do gotujących się warzyw. Kiedy warzywa będą już miękły, zmiksować zupę na jednolity gładki krem. Dodać przecier pomidorowy, sos rybny, pastę paprykową i gotować kolejne 10-15 minut. Ryby pokroić w grubą kostkę i dodać do gotującej się zupy, gotować około 10 minut. Przyprawić solą i ostrą papryką do smaku - zupa powina mieć ostry dobrze wyczuwalny smak.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 24.02.2012 12:38
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak