Sposób przygotowania

Do garnka wlać około 6 szklanek wody, zagotować. Warzywa (poza papryką) umyć, obrać i pokroić, dodać do wody. Paprykę opiec nad palnikiem tak aby skórka sczerniała na jak największej powierzchni, następnie gorącą włożyć do foliowego woreczka i szczelnie zamknąć na 10 minut. Po tym czasie oczyścić paprykę nożem i usunąć gniazdo nasienne, dodać do gotujących się warzyw. Kiedy warzywa będą już miękły, zmiksować zupę na jednolity gładki krem. Dodać przecier pomidorowy, sos rybny, pastę paprykową i gotować kolejne 10-15 minut. Ryby pokroić w grubą kostkę i dodać do gotującej się zupy, gotować około 10 minut. Przyprawić solą i ostrą papryką do smaku - zupa powina mieć ostry dobrze wyczuwalny smak.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !