Sposób przygotowania

pomidory obrać, pokroić, usunąć gniazda nasienne włożyć do rondla. Wlać 2 łyżki wody i dusić 30-40 min ciągle mieszając-UWAżAć ABY SIę NIE PRZYPALIłO!!!
pomarańczę wyszorować, otrzeć skórkę, miąsz wypestkować i drobno posiekać, dodać do pomidorów razem z otartą skórką, dodać cukier i dusić jeszcze ok 30min. -pod koniec duszenie dodać sok z cytryny, przyprawy oraz wódkę. Zagotować.
gorącą marmoladę przełożyć do wyparzonych słoików. Słoiczki ułożyć do góry dnem i poczekać aż tak wystygną.
podaję tę marmoladę do różnych mięs- na zimno jak i na gorąco

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !