Sposób przygotowania

Udka z kurczaka wraz z podudziami( można je podzielić) umyć i osuszyć. Oliwę zmiksować( lub dobrze wymieszać) z octem winnym, keczupem i ziołami. Dodać posiekaną cebulkę. Tak przygotowaną marynatą polać kurczaka i odstawić na 2-3 godziny w chłodne miejsce. Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego, oprószyć solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka, obłożyć kawałkami masła, delikatnie podlać wodą i piec przez około 60 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Następnie zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec przez około 30 minut.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    smakowite udko
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Wygląda wspaniale :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Wygląda wspaniale :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    mniam
  • 2
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    chrupionce fajowe
  • 0
    original
    Opublikowano

    SYLWIA63

    apetyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    sylwiachmiel

    pyszne udka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tahitha

    Lubię pieczony drób :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    super przepis dodaję do ulubionych żeby zawsze mieć go pod ręką
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    uwielbiam:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    wyglądają super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Uwielbiam udka
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    świetne mięsko :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !