Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa z suszonymi borowikami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 6 sztuk
marchewka 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler 1 kawałek
cebula 1/2 sztuki
wywar drobiowo-wołowy 1 litr
sól do smaku
tłuszcz 1 łyżka
mąka 1 łyżka
borowiki 3-4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa z suszonymi borowikami

Suszone borowiki dzień wcześniej( lub co najmniej kilka godzin wcześniej) wymoczyć w zimnej wodzie. Następnie pokroić w drobną kosteczkę. Ziemniaki, marchewki, pietruszkę i selera obrać i pokroić w kostkę, warzywa ugotować do miękkości w wywarze drobiowo- wołowym. Na początku gotowania dodać grzyby, pieprz ziarnisty, ziele angielskie i liść laurowy. Pod koniec gotowania dodać cebulkę lekko podpaloną przy palniku. Zupę zaprawić zasmażką( przygotowaną z tłuszczu i mąki). Doprawić do smaku solą, pieprzem, dodać zioła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 09.03.2014 20:58
świetny przepis
Wafelek2601 06.08.2013 20:51
Przepyszna zupka
IKrakowianka 20.07.2013 16:05
aromatyczna zupa
Katarzyna/kate1980 25.10.2010 14:43
uwielbiam takie zupy
iwa643 23.10.2010 08:01
jak na święta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak