Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

majonez 5-7 łyżek
sól do smaku
sok z cytryny 1 łyżeczka
kapusta czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty

Czerwona kapustę należy pozbawić zewnętrznych liści i poszatkować ją bardzo drobno lub zetrzeć na jarzynówce. Ja użyłam do tego robota kuchennego. Poszatkowaną lub startą kapustę skropić delikatnie sokiem z cytryny, następnie oprószyć solą oraz pieprzem. Dodać majonez i dokładnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 22.11.2013 09:37
Bardzo dobra
IKrakowianka 13.11.2013 16:54
lubię takie surówki
Agnik 17.02.2012 12:58
dobra
plocia 01.10.2011 11:08
uwielbiam czerwoną kapustę, ale bym teraz zjadła
Zoso 08.07.2011 08:14
świetna
Karolcia12 30.05.2011 22:30
pychota
Katarzyna/kate1980 25.10.2010 14:43
cała moja rodzinka bardzo lubi ten rodzaj surówki
Goya 22.10.2010 13:41
smaczna
Iwusia 22.10.2010 10:19
Robię taką i cudownie smakuje :)
Małgorzata113 22.10.2010 08:09
świetna surówka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak