Przepisy świąteczne

Sposób przygotowania

Z mąki pszennej, proszku do pieczenia, cukru, masła, żółtek i śmietany zagniatamy kruche ciasto. Zawijamy je w folię spożywczą i wkładamy na 30 minut do lodówki. Następnie rozwałkowujemy, wycinamy z ciasta trójkąciki, nakładamy na nie marmoladę i zawijamy na kształt rogalików. Rogaliki układamy na wyłożonej pergaminem blaszce i pieczemy przez około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Ciasteczka po upieczeniu i przestygnięciu posypujemy cukrem pudrem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Ciasteczka w sam raz na podwieczorek ;)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    koniecznie muszę wypróbować Twój przepis bo rogaliki wyglądają rewelacyjnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    O ! jakbym swoje widziała:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Bardzo smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !