Sposób przygotowania

-Po przebraniu szpinak płuczemy.
Przelewamy gorącą osoloną wodą i
opłukujemy zimną. Siekamy i
wrzucamy na patelnię z łyżką masła.
Chwilkę dusimy.
Ryż po opłukaniu zimną wodą,
wsypujemy
na patelnię z łyżką roztopionego
masła.Smażymy,aż się zeszkli i
zalewamy 2 szklankami gorącej
osolonej wody.
Gotujemy do miękkości.Pod koniec
mozna wkroic obranego pomidora.
/do szpinaku można dodac ząbek
czosnku/.
Ryż mieszamy z połową startego sera.
Jajka gotujemy na twardo i siekamy.
Szpinak mieszamy z keczupem,
majonezem solą i pieprzem.
W naczynie żaroodpornym układamy
na przemian ryż i szpinak,zaczynając
i kończąc ryżem.Posypujemy serem i
zapiekamy..

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    TyTaN

    bardzo dobre i proste danie polecam!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !