Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z brzoskwiniami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1 szklanka
budyń waniliowy 1
masło 25 dkg
mąka 20 dkg
cukier 25 dkg
jaja 4
brzoskwinie w puszce 1 puszka
cukier puder 1 łyżka
mielone pistacje 2 łyżki
serek homogenizowany 50 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z brzoskwiniami

Stopić połowę masła, połączyć z mąką, jajkiem i proszkiem do pieczenia (ciasto powinno się kruszyć). Z ciasta wydzielić 2/3 i wylepić tym wysmarowaną tłuszczem tortownicę. Piec 15 minut w 180° C. Pozostałe masło utrzeć z 3 łyżeczkami cukru i cukrem waniliowym. Ucierając dodawać stopniowo żółtka, twarożek, mleko i budyń w proszku. Tak powstałą masę wymieszać z białkami ubitymi na sztywną pianę (białka ubijamy z solą i resztą cukru). Brzoskwinie osączyć z zalewy, pokroić w ćwiartki i ułożyć na lekko wystudzonym cieście. Na wierzchu równomiernie rozłożyć serową masę. Posypać kruszonką z ciasta. Piec 1 godzinę w 180° C. Po wystudzeniu ciasto posypać cukrem pudrem i pistacjami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rakow2
rakow2 31.12.2011 19:42
bardzo smaczny
Ela15 30.11.2011 13:02
ekstra
Tomek13 20.11.2011 23:03
smaczny
ajres 02.11.2011 21:36
super
Krzysztof18
Krzysztof18 26.10.2011 11:44
raj
agogo2 05.06.2011 19:56
super
agogo2 05.06.2011 19:55
super
ewaa 17.04.2011 21:05
pyszny:))
Monika192 25.03.2011 12:55
pyszności :))
Krzysztof42 01.03.2011 14:57
czołówka wśród serników
Karolcia12 30.01.2011 20:05
ale cudnie wygląda
plocia 29.01.2011 22:28
Taki to ja kocham serniczek
Iwona51
Iwona51 27.12.2010 16:05
lubię serniczka
Margo1 18.09.2010 10:57
Bardzo lubię z brzoskwiniami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak