Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiszenie żuru

_X_
2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąki żytniej razowej, 10 d dkg
kromka czerstwego żytniego chl

Przepis i sposób przygotowania na: Kiszenie żuru

Kiszenie żuru: 10 dkg mąki żytniej razowej, ½ l ciepłej przegotowanej wody, kromka
czerstwego żytniego chleba razowego

Mąkę wymieszać z wodą, wlać do szklanego słoja lub kamionkowego garnka, postawić w
ciepłym miejscu na kilka dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Henryka2 15.05.2011 00:52
Tak bez czosnku?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak