Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony

_X_
2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

buraki 400 g
mięso 300 g
włoszczyzna 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony

Barszcz czerwony
Barszcz: 1 ½ l wody, 40 dag buraków, 30 dag mięsa z kością, 20 dag kości, 20 dag
włoszczyzny, 1 dag suszonych grzybów, 5 dag cebuli, ¼-½ l kwasu burakowego, 1 liść
laurowy, pieprz, sól, cukier, 1 ząbek czosnku.
Mięso, kości oraz namoczone grzyby zalać wodą, osolić, po czym gotować na wolnym
ogniu. Pod koniec gotowania dodać włoszczyznę, zrumienioną cebulę i przyprawy.
Buraki upiec lub ugotować osobno (w łupinach), obrać, zetrzeć na tarce, dodać do
przecedzonego wywaru. Przyprawić czosnkiem roztartym z solą i cukrem, dodać kwas
burakowy. Barszcz można także przygotować na rosole z szynki, boczku lub kiełbasie

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak