Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Groszek zielony z parówkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek wędzony 10 dag
olej 1 łyżka
cebula 1 szt
mąka 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
parówki 5 szt
groszek zielony 2 puszki
przyprawa Przyprawa do zup Kucharek- do smaku
sól do smaku
zielenina 2 posiekana

Przepis i sposób przygotowania na: Groszek zielony z parówkami

Boczek pokrajać, wytopić, dodać olej, włożyć drobno pokrajaną cebulę. Gdy się lekko zrumieni dodać makę, zasmażyć, rozprowadzić zimna wodą wymieszaną z koncentratem pomidorowym. Dodać pokrajane w krążki parówki, zielony groszek, gotować kilka minut. Przyprawić do smaku solą i przyprawą maggi.Posypać zieleniną, podawać z ziemniakami lub makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 20.02.2014 12:17
fajny pomysł
Andysz 03.05.2012 20:53
pycha mniammm:)
edyta44 15.03.2011 18:35
INTERESUJACE
Mirka-Ludomila 30.11.2010 08:50
ciekawe:)
Monika193
Monika193 30.10.2010 11:44
nigdy tak nie robiłam, ale myślę, że to będzie dobre danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak