Sposób przygotowania

Jajko roztrzepać z mlekiem i cynamonem (uwaga: cynamon niechętnie łączy się z pozostałymi składnikami, ale tym nie warto się przejmować), a następnie namaczać chleb w powstałej mieszance. Najlepiej, aby chleb był tostowy, ale ja rzadko kiedy mam taki w domu, więc w zastępstwie używam zwykłego pszennego (najlepszy jest lekko czerstwy).
Na rozgrzanym maśle podsmażam kromki z obu stron - będą one miały dość ciemną brązową barwę z powodu cynamonu, radzę jednak uważać, aby ich nie przypalić.
Ja podaję tak zrobione tosty z marmoladą wieloowocową albo z moim ulubionym dżemem malinowym :)
Smacznego :)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    eli82

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    prosto i smacznie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    lukoszek88

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    pysznie!
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    ciekawie ,,,
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna210

    teaz takie robie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    ciekawy smak...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super - moja córeczka je uwielbia !!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    kotlet

    superowe tosty
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Interesujące :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    eliza135

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !