Sposób przygotowania

Umyć i oczyscić truskawki, parę odłożyć. Reszte zagotować i zmiksować. Przecier podprawić mąką wymieszana z wodą, dodać cukier, zagotować i wystudzić. Przed podaniem wlać do zimnego przecieru smietanę oraz dodać resztę truskawek. Można podawać z herbatnikami lub z płatkami kukurydzianymi.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    plocia

    Ciekawa jestem jak smakuje
  • 2
    original
    Opublikowano

    m1monika

    ja też :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    na pewno smaczny:)
  • 2
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    bardzo lubie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    bardzo smaczne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    pestka

    w sezonie truskawkowym często robię podobną zupę, ale nigdy jej nie jadłam z płatkami - to bardzo dobry pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !