Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek pieczony

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Majeranek suszony Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
majeranek
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
sól
kminek Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek pieczony

w odrobinie wody mieszamy pół łyzeczki soli, mała gasrtke majeranku(który rozcieramy w dłoniach) 2 liscia laurowe i 2 ziela, kilka ziarenek pieprzu i nacieramy tym boczek, odstawiamy na 24 godziny w chłodne miejsce. na drugi dzien wkladamy do naczynia zaroodpornego i dolewamy okolo pół litra wody 9w trakcie pieczenia dolewamy uibytki wody, pod koniec(po ok godzinie) odlewamy wiekszosc wody i posypoujemy boczek kminkiem i zapiekamy jeszcze 15-20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 15.05.2012 19:52
pycha
Małgorzata106 15.05.2012 19:52
pycha
Andysz 02.05.2012 22:19
fajny;))
kamyk 17.12.2011 15:37
pyszny taki boczuś
ben-ka 02.04.2011 16:10
Nie ma to jak pieczony boczuś !:) u mnie w domu ma zawsze wzięcie .
pigila
pigila 12.01.2011 21:48
tłuściutki
Ewelina47 19.12.2010 11:32
pycha
Natalia/tubisiek 22.10.2010 17:57
uwielbiam taki boczuś :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak