Sposób przygotowania

Aromatyczny barszczyk doprawiony trochę inaczej.
Ziemniaki pokroić w kostkę, marchew ( 1 ) w plasterki, buraki utrzeć na tarce jarzynowej ( grube oczka ) .Mięso, warzywa , ziemniaki zalać wodą i dodać Delikatu ( ok 1 łyżki na początek ) . Gotować ok 1 godziny. Wyjąć mięso , całą marchew, pietruszkę, seler, por . Zupę doprawić do smaku czubricą , Delikatem .
Mięso obrać ze skórek, chrząstek , kości i rozdrobnić i dodać do zupy . Lekko zakwasić do smaku sokiem z cytryny .Podawać posypaną natką pietruszki z dodatkiem słodkiej śmietanki .
Warzywa z zupy użyć do sałatki - można też planując pod tym kątem włożyć do zupy na początku 1 buraczka dodatkowo i potem zrobić sałatkę buraczaną ( z rybą wędzoną , kiełbasą )

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    etka

    piekne zdjęcie, czy równie dobry?? :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !