Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak Teriyaki z migdałową skórką

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak 1 szt
jajko 1 szt
migdały płatki 1/2 szkl
ser cheddar 1 szkl startego
parmezan 1/4 szkl startego
sos teriyaki

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak Teriyaki z migdałową skórką

Kurczaka pokroić na kawałki: - każde udko dzielimy na dwie części (udo i nogę), - skrzydełko odcinamy z niewielkim kawałkiem piersi, - piersi oddzielamy od kręgosłupa i dzielimy na dwie części każdą. Wszystkie części dokładnie myjemy i nacieramy sosem Teriyaki (około 1 łyżeczki na każdą część). Sery, migdały oraz paprykę w proszku mieszamy w miseczce. Kawałki kurczaka maczamy w jajku, a następnie w powstałej panierce lekko dociskając jej składniki. Kurczaka układamy w wysmarowanym tłuszczem roślinnym naczyniu żaroodpornym i zapiekamy 35-40 minut w temp. 220st. Kurczaka możemy sprawdzić wbijając w niego szpikulec - jeśli wypłynie klarowny płyn, to znaczy, że jest gotowy. Jeśli płyn będzie różowy, należy jeszcze chwilę zapiekać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakowita 23.05.2012 21:41
ciekawe połączenie ,muszę kiedyś wypróbować
AGNIESZKA144 25.02.2012 20:01
warte spróbowania
rjustysia 26.11.2011 12:51
Wygląda pięknie :)
Sarenka 24.11.2011 16:46
Przyznam, że nie próbowałam kurczaka na migdałowo.
Anna146 07.08.2011 09:59
kurczak z migdałami - oryginalne
Dorota76 25.03.2011 20:55
bajeczny
agnieszka189 14.03.2011 15:43
apetyczne
kakiaa 09.03.2011 18:04
I z serem i trochę orientalnie - pysznie:)
Islanzadi 26.11.2010 23:36
Pycha :)
Emilia22 22.10.2010 08:32
kurczak jak marzenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak