Sposób przygotowania

Kurczaka pokroić na kawałki: - każde udko dzielimy na dwie części (udo i nogę), - skrzydełko odcinamy z niewielkim kawałkiem piersi, - piersi oddzielamy od kręgosłupa i dzielimy na dwie części każdą. Wszystkie części dokładnie myjemy i nacieramy sosem Teriyaki (około 1 łyżeczki na każdą część). Sery, migdały oraz paprykę w proszku mieszamy w miseczce. Kawałki kurczaka maczamy w jajku, a następnie w powstałej panierce lekko dociskając jej składniki. Kurczaka układamy w wysmarowanym tłuszczem roślinnym naczyniu żaroodpornym i zapiekamy 35-40 minut w temp. 220st. Kurczaka możemy sprawdzić wbijając w niego szpikulec - jeśli wypłynie klarowny płyn, to znaczy, że jest gotowy. Jeśli płyn będzie różowy, należy jeszcze chwilę zapiekać.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    kurczak jak marzenie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Islanzadi

    Pycha :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    kakiaa

    I z serem i trochę orientalnie - pysznie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    apetyczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    bajeczny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    kurczak z migdałami - oryginalne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Przyznam, że nie próbowałam kurczaka na migdałowo.
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Wygląda pięknie :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    AGNIESZKA144

    warte spróbowania
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    ciekawe połączenie ,muszę kiedyś wypróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !