Sposób przygotowania

Fasolkę dokładnie płuczemy i zostawiamy na noc w garnku z wodą do namoczenia. Następnie gotujemy w tej samej wodzie do miękkości. Pod koniec gotowania solimy.
Boczek kroimy w kostkę, kiełbasę w plasterki i podsmażamy na patelni. Na koniec dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę i smażymy wszystko razem.
Do ugotowanej fasolki wrzucamy boczek kiełbaska i cebulą, koncentrat pomidorowy, ketchup oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko razem chwile gotujemy na wolnym ogniu cały czas mieszając.

Sos możemy zagęścić na dwa sposoby: wyjąć kilkanaście ziaren fasoli, rozetrzeć je na miazgę i z powrotem wrzucić do garnka lub odlać około ½ szklanki sosu, dodać do niego mąkę, dokładnie wymieszać, aby nie było grudek i przelać do garnka.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Wygląda bardzo apetycznie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Jak ja dawno nie robiłam fasolki! a dodaję jeszcze marchew startą na tarce jarzynowej.
  • 1
    original
    Opublikowano

    izapozdro

    lubię fasolkę :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    mari

    Uwielbiam fasolkę, ładne zdjęcie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    marta1371

    apetycznie wygląda
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    taka lubię najbardziej :)
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    bardzo apetyczna !
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    za fasolką to ja nie przepadam, robię ją tylko mężowi
  • 0
    original
    Opublikowano

    Renata22

    To moje ulubione danie!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !